Tüm Canlıların Yaşam Hakkına Saygı Duymalıyız

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Eklenme Tarihi : 4 Ekim 2019

“Karasu’da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü Kutlandı”

Karasu Belediyesi geçici hayvan barınağında, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinliği düzenlendi.

Karasu Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü tarafından, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününde, hayvan haklarına dikkat çekmek adına program düzenlendi. Programa Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Sakarya Tarım ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar Teknik Personelleri, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Derya Yücesan, Okul İdarecileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Tüm Canlıların Yaşam Hakkına Saygı Duymalıyız”

Belediye Başkanı İshak Sarı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle hazırlanan programda, hayvanlara verilmesi gereken değerlerin önemine vurgu yaptı. Başkan Sarı; “Dünya üzerinde yalnızca insanlar yaşamıyor. Tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymalıyız. Bugün burada, çocuklarımızı hem sokak hayvanları ile bir araya getirdik hem de onlara, barınağımızda yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdik. Sokak hayvanlarına yönelik çok ciddi çalışmalar içerisindeyiz. İlçemizde, Belediyemize ait bir tane geçici hayvan barınağımız aktif olarak hizmet vermektedir. Barınağımızda, bölgenin en donanımlı veterinerlik hizmetlerinden birini veriyoruz diyebiliriz. Yardım ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını burada misafir ediyoruz. Yapılması gerek tüm bakımlarını yapıyor ve tekrar doğal yaşamlarına salıyoruz. Bu alanımızla ilgili sık sık kontrollerimizi yapıyoruz. Hayvan dostlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması için yetki ve sorumluluğa bakmadan çalışıyor ve çözümler üretiyoruz. Bu alanla ilgili olan çalışmalarımız titizlikle devam edecektir” dedi.

Program sonunda Başkan İshak Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan tüm öğrencilere, Hayvanlar için mama kapları, mamalar ve çeşitli bilgilendirme broşürleri dağıttı.