Mehmet İspiroğlu Eczacılar Gününü Kutladı

Mehmet İspiroğlu Eczacılar Gününü Kutlad

Eklenme Tarihi : 14 Mayıs 2015

Başkan İspiroğlu “Eczacılar Günü” Kutladı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, sağlık sektörünün temel taşlarından olan eczacıların; etkin rolü, vazgeçilmezliği ve toplumun içindeki yerinin giderek güçlendiğini söyledi.

Başkan İspiroğlu, 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İspiroğlu mesajında; “14 Mayıs 1839 yılında İstanbul’daki Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane’ de ilk eczacılık sınıfı açılmıştır. Bu tarih aynı zamanda Türkiye’de bilimsel eczacılığın başlangıcı kabul edilir ve her yıl 14 Mayıs Eczacılık Günü olarak kutlanır. Eczacılık, insanlık tarihi boyunca varlığını ve işlevselliğini koruyan, toplumların yaşamlarındaki önemini hiç yitirmeyen mesleklerden biridir. Eczacılar, dün olduğu gibi bugün de toplumsal yaşam içindeki vazgeçilmezliğini sürdürmektedirler’’ dedi.

Türk sağlık sisteminin en  önemli halkalarından biri olan eczacıların, yaşadıkları tüm zorluklara ve sıkıntılara rağmen ülkenin her köşesinde, gece gündüz demeden insanların sağlığı için verdikleri hizmet ile her türlü övgüyü hak ettiğini kaydeden İspiroğlu, son yıllarda hızla yenilenen ve ilerleyen sağlık sektörünün temel taşlarından olan eczacıların; etkin rolü, vazgeçilmezliği ve toplumun içindeki yerinin giderek güçlendiğini sözlerine ekledi. Bu düşüncelerle tüm eczacılarımızın 14 Mayıs Eczacılar Günü’nü kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.