Kaymakam Gürçam’a Veda Gecesi

Gürçam’a Veda Gecesinde Duygulu Anlar

Eklenme Tarihi : 8 Eylül 2017

“Kaymakam Gürçam’a Veda Gecesinde Duygulu Anlar”

Karasu İlçe Kaymakamlığı görevinde beş yılını tamamlayarak tayini Adana Kozan ilçesine çıkan Şafak Gürçam için bir veda yemeği düzenlendi.

Adana’nın Kozan ilçesine tayini çıkan Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam için Kulüp Doğa Düğün ve Toplantı Salonu’nda düzenlenen veda yemeğine yaklaşık 600 davetli katıldı. Gürçam’ın konuşmasında, Karasululara “Dostlarım” diye hitap etmesi dikkat çekti.

Karasu’da 2012 – 2017 yılları arasında beş yıl süreyle görev yapan ve ilçede herkes tarafından sevilen Kaymakam Gürçam, tayininin Adana’nın Kozan ilçesine çıkması nedeniyle düzenlenen bir program ile Karasu’ya veda etti. Karasu ve Kocaali’nin ileri gelen isimlerinden oluşan yaklaşık 600 kişi, veda yemeğine katıldı. Şafak Gürçam, eşi Petek Gürçam ile birlikte davetlileri kapıda karşıladı ve onlarla tek tek ilgilendi. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Resmi Daire Amirleri, Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İş Adamları, Mahalle Muhtarları ve Basın Mensupları da veda yemeğinde hazır bulundu.

Gecenin ilk konuşmasını Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu yaptı. İspiroğlu; “Yaklaşık 34 yıllık memuriyet hayatımda birçok kaymakamla çalıştım. Fakat Sayın Gürçam’ın yeri benim için bambaşka. Başlangıçlar, bitişler bu işin içerisinde var. Bu anlamda duygusal anlar yaşanıyor. Aslında bu bir veda gecesi değil vefa gecesidir.  Kaymakamımız Şafak Gürçam ile birlikte çok güzel mesailerimiz oldu. Başarılı işlere imza attık. Ufku geniş bir Kaymakamla çalışmak benim için güzel bir şanstı. Beş yıllık görev süresi boyunca gösterdiği alaka, ilgi ve başarılı çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinde de başarılar temenni ediyorum” dedi. İspiroğlu, konuşmasının ardından Gürçam’a teşekkür plaketi sundu ve bir tablo hediye etti.

“Duygu Dolu Konuşma”

Başkan İspiroğlu’nun ardından kürsüye gelen Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, duygu dolu bir konuşma yaptı. Yer yer esprili sözlerle konuşmasını süsleyen Gürçam, konuşmasının sonunda uzun süre alkışlandı. Konuşmasına “Karasulu dostlarım” diyerek ve dikkat çeken bir matematiksel hesap yaparak başlayan Gürçam; “Bugüne kadar siz değerli Karasulularla 5 yıl 10 gün, yani toplam 2 milyon 642 bin 400 dakika geçirmişiz. Bu sürenin de dolu dolu, güzel anılarla geçtiğini düşünüyorum” dedi.

Şafak Gürçam, Karasulu esnaftan ve vatandaştan isimler vererek yaşadığı güzel anıları dile getirdi. “Karasu’da başardığıma emin olduğum bir şey var ki, o da güzel ilçemizde devleti bir adım dahi olsa halkına ve milletine yaklaştırmış olmamdır” şeklinde konuştu. Kaymakam Gürçam, veda konuşmasını; “İlçemizdeki en önemli sorunun eğitim ve eğitimin kalitesinin arttırılması olduğunu düşündüm. Görev sürem boyunca da bu konuda çalışmalarıma ağırlık verdim. Başarılı olduğumuzu da son zamanlarda gördük. Tüm Karasu halkına, Karasulu dostlarıma ve siz değerli misafirlere bir kez daha teşekkür ediyorum” ifadeleriyle tamamladı.

Kaymakam Gürçam yemeğe katılan herkes ile tek tek tokalaşarak vedalaştı.