Dumlupınar Denizaltısı Şehitler Anıtı Açılış Programı

Şehitlerimizin Hatırası Yaşatılacak

Eklenme Tarihi : 2 Temmuz 2019

Dumlupınar Denizaltısı Şehitler Anıtı Açılış Programı”

4  Nisan 1953 tarihinde Çanakkale Boğazı’nda 2’si Sakaryalı 81 şehidin aziz hatıralarını yaşatacak Şehitler Anıtı’nın açılışı Karasu Darıçayırı mahallesinde yapıldı

Düzenlenen programa  Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Gölcük Donanma Komutanı Tuğgeneral Hasan Çankaya, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği kurucusu Salim Yarar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ile çok sayıda vatandaş, ulusal ve yerel basın yer katıldı.

Sakarya Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği kurucusu Salim Yarar; “Hürriyetimizi borçlu olduğumuz şehitlerimize, gazilerimize minnettarız. Canlarıyla bedel ödeyerek bu topraklarda rahat yaşamamızı sağlayan şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Onların adının ebediyen yaşatılmasına vesile olan açılışın hayırlara vesile olmasını diliyorum” derken; Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık; “Çanakkale Boğazı’nda, denizaltında şehit olan askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Şehitlerimizin adının yaşatılması için yapılan Dumlupınar Denizaltısı Şehitler Anıtı’nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Vatan Sağ Olsun”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce; “Dumlupınar Denizaltısı Şehitler Anıtı’nın açılışında olmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, vatanı, bayrağı, özgürlüğü adına can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 66 yıl önce Çanakkale Boğazı’nda batan Dumlupınar Denizaltısında 2’si Sakaryalı 81 şehidimizi kaybettik. 1953 yılında denizcilik tarihimizin en acı vakası olarak kayıtlara geçen elim kazada kardeşlerimizin şehadetlerinin kıyısında söyledikleri Vatan sağ olsun sözleri hafızlarımızda ilk günkü gibi yankılanıyor. İşte biz; böyle engin yüreklere sahip ecdadın torunlarıyız. Biz son nefesinde Vatan Sağ Olsun diyebilme cesareti gösteren yiğitlerin harman olduğu kadim toprakların emanetçisiyiz. Şehitlerimizin aziz hatıralarının yaşatılacağı Dumlupınar Denizaltısı Şehitler Anıtı’nın açılışı vesilesiyle tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir; “Şehitlerimizin fedakârlıklarıyla kazandıkları topraklarda onların torunları olarak yaşıyoruz. Bugün özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Millet olarak bu durumun vefasını ve minnetini hep birlikte yaşıyor ve hissediyoruz. Atalarımızın bize emanet ettiği cennet vatanımız için can vermeye her zaman hazırız. Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Anıtı’nın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Vatan Olmadan Bir Milletin Ayakta Durması Mümkün Değildir”

Program sonrasında açıklama yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Vatan olmadan bir milletin ayakta durması mümkün değildir. Bir milletin var olması, hayatiyetini devam ettirebilmesi ancak vatanına sahip olmasıyla mümkündür. Bugün, 66 yıl önce Çanakkale Boğazı’nda batan Dumlupınar Denizaltısında vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmak adına protokolümüzle toplandık. Darıçayırı mahallemizde böylesi bir anıtın olması bizleri duygulandırdığı kadar gururlandırıyorda. Dumlupınar şehitlerimiz başta olmak üzere, vatanımız için canını feda eden tüm kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Dumlupınar Denizaltısı Şehitleri Anıtı’nın yapımında emeği geçen kişi ve kurumlara plaket takdim edildi.