Başkan Sarı’dan, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı

Başkanımızdan, Kabotaj Bayramı Mesajı

Eklenme Tarihi : 1 Temmuz 2019

“Başkan Sarı’dan, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı”

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı yayımladığı mesajında; “Türkiye’de 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası’nın, Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin geleceği açısından büyük önemi bulunmaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, aynı zamanda milletimizin denizlerimizdeki egemenliğinin sağlanması anlamında da büyük önem arz etmektedir.

Güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır. Bu düşüncelerle, hayatını denizlerde kaybeden deniz Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’üncü yıldönümünü kutluyorum” dedi.