Başkan Sarı, Açmabaşı Mahallesi iftar Programında

Başkan Sarı, İftar Programına Katıldı.

Eklenme Tarihi : 17 Mayıs 2019

“Başkan Sarı, 118 Yıl Boyunca Geleneksel Hale Gelen İftar Programına Katıldı”

Sakarya Kocaali İlçesi Açmabaşı Mahallesi halkı Ramazan ayı boyunca orucunu aynı iftar sofrasında açıyor. Toplu iftar geleneğinin 118 yıl evvel başladığı Açmabaşı mahallesinde her aile, bir gün Mahallenin tamamına toplu iftar veriyor.

250 haneli Mahallede tek iftar sofrasında buluşan vatandaşlar birlik ve beraberliklerini pekiştirip, Ramazan ayının coşkusunu birlikte yaşıyorlar. Mahalle sakinleri İftar yemeğinin hazırlandığı Açmabaşı Mahalle Camii avlusunda kurulan iftar sofrasında bir araya geliyorlar. İftar vakti yaklaştıkça köyün gençleri masalara yemekleri servis ediyor. Ezanın okunmasıyla oruçlarını açan vatandaşlar, Akşam teravih namazının ardından evlerine gidiyorlar.

Açmabaşı Mahalle Muhtarı Ali Şirin; “Mahalle sakinlerimiz arasında birlik, beraberlik ve kaynaşmayı daha ileri safhalara taşımak ve bu geleneği sürdürmek için tüm hassasiyetimizi gösteriyoruz. Mahallemizde 118 yıldır bu gelenek devam ediyor. İftar yemeğini her gün bir aile veriyor. Dedelerimizden, atalarımızdan kalan çok güzel mirasımız bu. 1800 yılların sonuna doğru köyümüze gelen bir imama yemek götürülmesiyle başlayan bu gelenek, daha sonra her akşam bir ailenin köyde iftar vermesiyle toplu iftar geleneğimiz şeklini almıştır. 118 yıldır bu geleneğimiz devam ediyor ve bizden sonra gelecek kuşaklara aktararak devam ettireceğiz” dedi.

Geleneksel İftar programına Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu ve mahalle halkı katıldı.