3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Eklenme Tarihi : 3 Aralık 2019

Başkan Sarı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı

“Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık, engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesi bakımından önemli bir gündür” diyen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, yayımlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi; “ Engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.

Herkesin birer engelli adayı olduğu gerçeğini bilerek, üreten, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde yer alabilen, bağımsız bireyler olarak her alanda gereken duyarlılığın artmasını sağlamamız gerektiğini asla unutmamalıyız.

Sosyal Belediyecilik anlayışının gerekliliği içerisinde konuya hassasiyet ile eğiliyor, engellilerimizin kendine yeterli, üretken, özgür bireyler haline gelmelerini ve bu yolda toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetleri hayata geçirmek için çeşitli projeler üretiyoruz. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı insanlık vazifesi olarak görüyor, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışıyla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını diliyorum. Bu vesileyle, tüm bireylerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü tebrik ediyor, aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlıklı bir yaşam temenni ediyorum” diye konuştu.