29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramı Coşku ile Kutladı

Eklenme Tarihi : 31 Ekim 2018

“Karasu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşku ile Kutladı”

İlçe Kaymakamlığında resepsiyonla başlayan kutlama programında İlçe protokolü günün ilk bayramlaşma törenini gerçekleştirdi.

Karasu ilçe stadında düzenlenen törene Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Garnizon Komutanı Ahmet Tevfik Altunel, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Çeşitli Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Basın Mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı birbirinden güzel şiir, halkoyunları ve gösterilerle devam etti. Etkinlikte gösteri yapan, Karasu Belediyesi Yetişkin Bayan Halkoyunları grubu ve Halk Eğitim Merkezi Halkoyunları ekibi izleyicilerin beğenisi kazandı. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan bir konuşma yaparak; “Türk Milletine en iyiyi, en güzeli, en doğruyu layık gören Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisine Cumhuriyetin ilanı önerisini götürmüşler ve bu teklif Meclisçe 95 yıl önce bugün oy birliği ile kabul edilmiştir. 95 yıl önce büyük mücadelenin başarılmasında ve Cumhuriyetin kurulmasında, başta büyük Atatürk’ü ve bu uğurda canla, başla çalışan, hayatlarını kaybeden, adlı adsız kahramanlarımızı bugün bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından, ilçe genelinde okullar arası yapılan şiir, resim, ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ödüllerini verdi.

Coşkuyla, heyecanla Cumhuriyetimizin 95. yılını kutluyoruz diyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşunun 95'inci yıldönümünü kutluyoruz. Bizim için çok mutlu bir gün. Önemli ve önemsenerek kutlanması gereken bir  gün. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da göstergesi olmuştur. Cumhuriyetle yönünü belirleyen ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefini gerçekleştirmek için 95 yıldır büyük çaba gösteren Türkiye, yoluna kararlılıkla devam etmektedir ve bu kararlılığını da tüm dünyaya her defasında göstermiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anarken, tüm hemşerilerimizin Cumhuriyet Bayramını en iyi dileklerimle kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.