1 Temmuz Kabotaj Bayramı

Karasu’da Kabotaj Bayramı Kutlandı

Eklenme Tarihi : 1 Temmuz 2019

Karasu’da Kabotaj Bayramı Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Karasu Yenimahalle ve Sahil Parkta çeşitli törenler düzenlendi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü Karasu Yeni mahalle ve Sahil Parkta düzenlenen törene, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aslan , Karasu İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Fatih Ersoy, Karasu Liman Başkanı Ahmet Akalan, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Ziraat Odası Başkanı           Selami Arık,  katıldı.

“Güçlenen altyapısı, modern tersaneleri ve büyüyen deniz ticaret filosuyla uluslararası rekabete açık denizcilik sektörümüzün ülke ekonomisine katkısı her geçen gün artmaktadır.” diyen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, sözlerinde şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’de 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası’nın, Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğimizin geleceği açısından büyük önemi bulunmaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve iki önemli boğaza sahip olan ülkemizde denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu, aynı zamanda milletimizin denizlerimizdeki egemenliğinin sağlanması anlamında da büyük önem arz etmektedir. Bu düşüncelerle, hayatını denizlerde kaybeden deniz Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 93’üncü yıldönümünü kutluyorum” dedi.